Malo više o nama

Kude ste bre

Naš cel tim je otkud Leskovac. Sale je glavan

Čček, čček, čček… Do s’g ste se mlogo puta pituvali otkud b’š toj da je Leskovac kolevkva od roštilj. Pal eve jedna priča iz naše stare knjige

POREKLO LESKOVAČKOG ROŠTILJA

Istorija roštilja je počela sa pečenjem mesa na vatri i žaru, kamenu belutku i zemljanoj bušnoj ploči – preteči roštiljske skare sa žarom, koji još uvek ne mogu da zamene nikakve plinkse, električne, elektronske i druge naprave.

Smatra se da je roštilj u naše krajeve sa Kavkaza došao preko Turske, Grčke i Makedonije. Na svom dalekom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso i šireći se ka severu sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Specijalitet sa sasvim sitno seckanim mesom, radi manjeg truda za žvakanje onih kojima je namenjen i njihovog većeg užitka. 
Majstorstvo ove vrste u Leskovcu je bliže umetnosti, nego zanatu od koga se živi. Neguje se i prenosi sa kolena na koleno. Još početkom 19. veka Leskovac je već bio poznat po roštilju posebno po ćevapčićima. Leskovac se tih godina naglo odricao turskih običaja i obeležja pa je i juneće i ovčije meso isključeno iz proizvodnje roštilj mesa. Leskovački majstori su pripremu roštilj mesa i specijaliteta od tako spremljenog mesa uzdigli do nivoa kulta. 
Sve to traje i dan danas. 

Sg kd ovo sve znajete red ni je na nas da vi se predstavimo. 
Mi ovdek sabrani oko Saleta smo rodjeni Leskovččani koji su došl’i u Belgrad. Sale je ovdek prvi Leskovački voz otvorija još 2015 godine i sve do sg uspešeno rani mlogo ljudi. I svi ga volev jer mu je tim mlogo pozitivan i stalno nasmejan. Al tim neje onoj što ga izvadaja. Najveća prednost na Saleta je mlogo dobra rana, najubavo meso ili kako bi mi dole s jug rekli “hrana za oči i dušu”.

Sada kada ste sve ovo pročitali red je da Vam se i predstavimo. Okupljeni oko Saleta su rodjeni Leskovčani koji žive i rade u Beogradu. Prvi Leskovački voz u Beogradu je krenuo još 2015 godine i do sada je veoma uspešno sa Vama. Naš lokal i tim je tražen zbog hrane koju nudimo. Sočne lepinje, veoma ukusno meso i specijaliteti koji mogu da se nadju samo samo u našem lokalu nas izdvajaju od konkurencije i svrstavaju u mesta koja morate posetiti.

A Few Words About Us

Serving Best Bbq And Steaks Since 1984
Sed pretium, ligula sollicitudin laoreet viverra, tortor libero sodales leo, eget blandit nunc tortor eu nibh. Sed egestas, ante et vulputate volutpat, eros pede semper est, vitae luctus metus libero eu augue. Morbi purus libero, faucibus adipiscing, commodo quis, gravida id, est. Sed lectus. Praesent elementum hendrerit tortor. Sed semper lorem at felis.

Free WiFi For Everyone

Ask for password to any staff

Our Food Policy

Phasellus hendrerit. Pellentesque aliquet nibh nec urna. In nisi neque, aliquet vel, dapibus id, mattis vel, nisi. Sed pretium, ligula sollicitudin laoreet viverra, tortor libero sodales leo, eget blandit nunc tortor eu nibh. Nullam mollis. Ut justo. Suspendisse potenti.

Our Core Values

Phasellus hendrerit. Pellentesque aliquet nibh nec urna. In nisi neque, aliquet vel, dapibus id, mattis vel, nisi. Sed pretium, ligula sollicitudin laoreet viverra, tortor libero sodales leo, eget blandit nunc tortor eu nibh. Nullam mollis. Ut justo. Suspendisse potenti.

Nas ima i na društvenoj mreži

Scroll to Top